Si te investoni? Si te investoni?

Për të investuar në Fond ju mund të vizitoni çdo degë të Raiffeisen Bank, ku mund të merrni informacion të detajuar për fondin dhe të pajiseni me dokumentacionin përkatës të fondit.

Pasi të jeni informuar mbi Fondin dhe të keni marr vendimin për të investuar, do të plotësoni dhe firmosni një kërkesë për blerje të kuotave të fondit.

Për të monitoruar ecurinë e investimit tuaj, mund te bëni kërkesë për tu pajisur me username dhe PIN për tu log-uar në faqen e internetit të Raiffeisen Invest : www.raiffeisen-invest.al.

Njoftim i rëndësishëm Njoftim i rëndësishëm

Njoftim

Te nderuar investitore,

Per shkak te situates se Coronavirus-it ne Shqiperi dhe ne zbatim te masave te ndermarra nga Qeveria Shqiptare per kufizimin e levizjeve, Raiffeisen Invest po siguron vazhdimesine e aktivitetit me staf te reduktuar.

Ne keto kushte lutemi qe per cdo informacion apo shqetesim te shkruani ne adresen Invest@raiffeisen.al

Te angazhuar per t'ju pergjigjur sa me shpejt kerkesave apo paqartesive tuaja, shpresojme ne nje tejkalim sa me te shpejte te kesaj situate dhe ju urojme shendet te mire!

Ekipi i Raiffeisen Invest

______________________________________________________________________

11.3.2020

Në vijim të zhvillimeve të fundit në lidhje me koronavirusin COVID-19, dëshirojmë t'ju komunikojmë disa informacione dhe këshilla bazë.

Së pari, theksojmë se të gjithë ne duhet të ruajmë qetësinë dhe mbi të gjitha të respektojmë Rregulla bazë të rekomanduara nga OBSH (Organizata Botërore e Shëndetësisë)

1. Zbatoni rigorozisht rregullat bazë të higjienës

  • Lani duart shpesh me sapun dhe ujë, ose përdorni një dezinfektues për duart me bazë alkooli;
  • Shmangni prekjen e syve, hundës dhe gojës me duar të palara;
  • Kur kolliteni apo teshtini, mbuloni gojën dhe hundën me gropëzën e bërrylit ose shami letre. Hidheni menjëherë shaminë e letrës në koshin e plehrave dhe pastaj lani duart;
  • Mënjanoni kontaktet e ngushta me të tjerë në rast të shfaqjes së simptomave (si p.sh. temperaturë dhe kollë);
  • Pastroni rregullisht dhe dezinfektoni objektet e prekura shpesh;

2. Qëndroni në shtëpi ose izolohuni nëse keni shqetësime ose simptoma gripi.

3. Shmangni frekuntimin e kafeneve dhe restoranteve.

4. Brenda mundësive shmangni transportin publik.

5. Shmangni udhëtimet në vendet e prekura.

6. Konsumoni ushqime të pasura me vitamia C, D, A

Kontaktoni Shërbimin e Urgjencës Kombëtare në numrin 127, nëse keni shenja të tilla si temperatura, tështitje e kollë, vështirësi në frymëmarrje

Raiffeisen Invest në kuadër të masave parandaluese ndaj koronavirus COVID-19, ju fton të përdorni shërbimet dhe platformat dixhitale të bankës Raiffeisen.

News News

Back

Dita e Investitorit

Raiffeisen Invest sh.a. shoqeria e pare ne vend e licensuar nga Autoriteti i Mbikqyrjes Financiare per Administrimin e Fondeve te Investimit dhe Pensionit Vullnetar ka prezantuar sot para investitoreve ecurine e tre fondeve te saj gjate vitit 2015.  
Ne eventin e organizuar ne ambjentet e Hotel Tirana International, te konceptuar si Dita e Investitorit moren pjese investitore individuale, dhe investitore institucionale te fondeve te investimit dhe pensionit, si dhe perfaqesues te sektorit financiar dhe shoqerive te biznesit.
Takimi me investitoret u hap nga Z. Resmi Hibraj, Drejtor Ekzekutiv i Raiffeisen Invest i cili i njohu investitoret me aktivitetin kryesor te fondeve gjate vitit 2015, dhe zhvillimet e fundit te tregut. 
"Eshte kenaqesi e vecante per mua qe ne emer te Raiffeisen Invest t'ju uroj mireseardhjen ne kete event. Dita e Investitorit eshte aktiviteti i pare i ketij lloji dhe eshte ideuar me objektivin e rendesishem jo vetem te zgjerimit te komunikimit me investitoret tane por, edhe te perpjekjeve te shtuara per zgjerimin e tregut te kapitalit ne vendin tone.
Raiffeisen Invest ka njohur nje rritje te madhe qe prej vitit 2012 kur hapi fondin e pare te investimeve, dhe sot menaxhon rreth 500 milione euro, cka eshte domethenese per potencialin e tregut dhe interesin e investitoreve per mundesi te reja investimi. Misioni i Raiffeisen Invest eshte tu siguroje investitoreve meanxhim superior te aseteve te tyre nepermjet nje kthimi pozitiv permes nje procesi te disiplinuar investimi, dhe aplikimit te praktikave me te mira te integritetit, profesionalizmit, fokusit tek investitori dhe dedikmit" tha nder te tjera Z. Hibraj.
Ne vijim, Znj. Rezarta Arapi, Drejtoreshe e Menaxhimit te Protofolit dhe Z. Lizander Saraci, Drejtor i Menaxhimit te Rrezikut, bene nje pasqyrim te performances se portofoleve te fondeve, menaxhimit te rreziqeve te investimit, dhe pritshmerive per vitin 2016.
E ftuar ne kete event ishte edhe Znj. Enkeleda Shehi, Drejtoreshe Ekzekutive e Autoritetit te Mbikqyrjes Financiare, e cila ne fjalimin e saj e vuri theksin tek masat e ndermarra nga Autoriteti gjate vitit 2015 ne sherbim te fuqizimit te kuadrit rregullator dhe mbrojtjes se investitoreve. 
Investitoret u pershendeten edhe nga Z. Bozhidar Todorov. Drejtor Ekzekutiv i bankes kujdestare Banka e Pare e Investimeve dhe Z. Serge Guay, Kryetar i Keshillit te Administrimit te Raiffeisen Invest.
Dita e Investitorit 2015 eshte aktiviteti i pare i ketij lloji ne fushen e fondeve te investimit dhe pensionit, dhe objektivi kryesor i Raiffeisen Invest ne kete aktivitet eshte jo vetem zgjerimi i komunikimit me investitoret por dhe zhvillimi i metejshem i tregut te kapitalit ne Shqiperi 
* * * * *
Raiffeisen Invest sh.a. eshte  shoqeria e pare ne vend e licensuar nga Autoriteti i Mbikqyrjes Financiare per Administrimin e Fondeve te Investimit dhe Pensionit Vullnetar dhe ka nen menaxhim tre fonde, fondet e investimit Prestigj dhe Euro si dhe fondin e Pensionit Vullnetar.
Raiffeisen Invest ka njohur nje rritje te shpejte qe prej fillimit te aktivitetit ne vitin 2012, dhe aktualisht numeron mbi 35,000 investitore ne tre fondet, dhe nje total asetesh prej pothuajse 500 milione euro.
Fondet e Raiffeisen Invest perfaqesojne nje mundesi te mire diversifikimi per publikun shqiptar , dhe nje alternative terhqese ndaj produkteve bankare. Ata i japin mundesine investitoreve shqiptare te investojne si ne tregun vendas ashtu dhe ne ate evropian, permes nje procesi te kujdesshem investimi i cili synon balancen e rendesishme mes nje kthimi te kenaqshem dhe menaxhimit te rreziqeve. 
Misioni i Raiffeisen Invest eshte tu siguroje investitoreve menaxhim superior te parave te tyre permes nje performance pozitive te qendrueshme qe rrjedh nga nje process i disiplinuar investimi, dhe perdorimi i ekspertizes dhe praktikave me te mira te biznesit per zhvillimin e tregut te kapitalit ne Shqiperi.
Raiffeisen Invest ka si aksionare te vetme Raiffesen Bank. 
 
Per te lexuar prezantimin e Dites te Investitorit, ju lutemi, klikoni ketu.
 
Për tekstin e fjalës së Drejtores së Përgjithshme Ekzekutive të AMF-së, zonjës Enkeleda SHEHI, ju lutemi, klikoni këtu.
Për tekstin e fjalës të Z. Bozhidar Todorov. Drejtor Ekzekutiv i bankes kujdestare, ju lutemi, klikoni këtu.